دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان تنها دانشکده تحصیلات تکمیلی مهندسی شیمی در کشور در سال 1362 تأسیس شد. رسالت اصلی این دانشکده، تربیت نیروهای متخصص و کارآمد در سطح کارشناسی ‌ارشد و دکترا به منظور رفع نیازهای آموزشی-پژوهشی و صنعتی کشور در زمینه‌های فرآیندهای مهندسی شیمی، نفت و پتروشیمی، مهندسی پلیمر، زیست فناوری و زیست پزشکی بوده است. اغلب فارغ التحصیلان دانشکده بعنوان مدرسین و محققین دانشگاه ها و پژوهشگاه های معتبر کشور و یا در صنایع مرتبط مشغول خدمت هستند. ارائه آموزش های موثر با محتوای روزآمد و کاربردی و برقراری ارتباط قوی با صنعت و دولت به منظور انجام پژوهش های کاربردی و کسب درآمدهای اختصاصی همواره در سرلوحه فعالیت های این دانشکده قرار داشته است. هم اکنون، دانشکده مهندسی شیمی تا سال 1402 با دارا بودن 34 نفر عضو هیأت علمی (13 نفر استاد، 12 نفر دانشیار و 9 نفر استادیار) در گروههای آموزشی مهندسی شیمی و نفت، مهندسی پلیمر و پلیمریزاسیون و مهندسی بیوتکنولوژی و زیست-پزشکی فعالیت می نماید. همچنین، این دانشکده بعنوان قطب های علمی زیست فناوری کاربردی و فرایندهای هیدروکربوری در کشور شناخته می شود. در حال حاضر، تعداد 36 آزمایشگاه برخوردار از تجهیزات پیشرفته در زمینه های مختلف مرتبط با مهندسی شیمی در دانشکده فعال هستند. شایان ذکر است که برخی از آزمایشگاه های موجود برخوردار از قابلیت انجام پژوهش در مقیاس نیمه صنعتی بوده و آماده ارائه خدمات مورد نیاز به جامعه صنعتی کشور می باشند. از جمله افتخارات و دستاوردهای اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی در سالهای گذشته می توان به کسب عناوین استاد نمونه کشوری، استاد برجسته و دانشمند جوان برجسته مهندسی شیمی کشور، کسب رتبه برتر در جشنواره بین المللی رازی و نیز ثبت اختراع-های بین المللی (US Patent) اشاره نمود. همکاران هیأت علمی این دانشکده به عنوان سردبیر مجلات انگلیسی مهندسی شیمی (ناشر: انجمن مهندسی شیمی)، مجله شیمی و مهندسی شیمی ایران (ناشر: جهاد دانشگاهی)، مجله فارسی پلیمر (ناشر: انجمن پلیمر) و علاوه بر آن به عنوان هیأت تحریریه دیگر مجلات و اعضای فعال انجمن های علمی معتبر در مدیریت مهندسی شیمی کشور تاثیر گذار بوده و هستند. حضور فعال در کمیته های مهندسی شیمی شورای عالی برنامه ریزی و شورای گسترش آموزش عالی بعنوان مسئول و عضو کمیته ها نیز بخش دیگری از فعالیتهای اعضای هیأت علمی این دانشکده به شمار می رود.
دانشکده مهندسی شیمی، در راستای تحقق اهداف طرح تحول راهبردی دانشگاه، پیشگامی و سرآمدی در عرصه های تعاملات میان رشته ای، همکاری های بین المللی و ارتقاء کیفیت همه جانبه را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است.

کاتالوگ دانشکده مهندسی شیمی
کاتالوگ گروه بیوتکنولوژی و زیست پزشکی
کاتالوگ گروه مهندسی شیمی و مهندسی نفت
کاتالوگ گروه مهندسی پلیمر و پلیمریزاسیون
آمار و اطلاعات

پیام رئیس دانشکده

به نمایندگی از کلیه همکاران دانشکده مهندسی شیمی ورود شما را به وب سایت دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس خوش آمد می‌گویم. این دانشکده نقاط قوتی دارد که به آنها افتخار می کند شامل: کادر علمی و اجرائی قوی، سطح آموزشی بالا، امکانات و پروژه‌های پژوهشی منحصر به فرد در ایران و قابل رقابت با دانشگاه‌های دنیا، و دانشجویان با رتبه بالا که برای ارتقاء سطح علمی-فرهنگی-اجتماعی دانشکده فعالیت می‌نمایند.
موفقیت دانشجو در زندگی حرفه‌ای و شخصی در سرلوحه اهداف این دانشکده است. ما مجموعه‌ای قوی از دوره‌های آموزشی/پژوهشی در رشته‌های مهندسی شیمی (مهندسی فرآیندها، بیوتکنولوژی و زیست پزشکی) ، مهندسی پلیمر و پلیمریزاسیون، و مهندسی نفت توسط کادری مجرب از اعضاء هیأت علمی ارائه می‌دهیم که بتواند دانشجویان را در رسیدن به اهداف بلندشان یاری رساند. با تمرکز برفضای دانشجو محور، کلیه همکاران دانشکده در تلاش برای ایجاد موقعیت‌ها برای آموزش و پژوهش دانشجویان می‌کوشند تا ایشان را به دانش و مهارت‌های لازم برای زندگی شخصی و حرفه‌ای آینده آماده سازند.
این دانشکده در زمینه فرآیندهای هیدروکربوری و بیوتکنولوژی کاربردی قطب علمی کشور شناخته می‌شود ضمن اینکه توان علمی گرایش های مهندسی پلیمر و پلیمریزاسیون و مهندسی نفت در بالاترین سطح کشور قرار دارد. این دانشکده مجهز به آزمایشگاه هایی با توانایی تحقیقاتی بالا می‌باشد که رشد خود را مرهون فعالیت‌های اساتید برجسته و دانشجویان برتر از زمان تاسیس (1366) می‌داند. دانشکده مهندسی شیمی خود را به بهبود روش‌ها و بهینه‌سازی عملکرد متعهد می‌داند و همگام با برنامه‌های طرح تحول دانشگاه قدم برمی‌دارد. در این میان، اولویت اول من به عنوان رئیس دانشکده، تمرکز بر آن چیزهایی است که بهترین‌ها را از نظر علمی، اجتماعی، و فرهنگی برای دانشجویان به ارمغان می‌آورد. تشویق دانشجویان به کنجکاوی و جستجوگری، برقراری ارتباطات سالم و سازنده بین دانشجویان و اساتید، و ایجاد فرهنگ تعامل، تحمل و رعایت حقوق دیگران از نکات کلیدی سیاست‌های فعلی دانشکده است.
در نهایت، به همراه هیأت رئیسه، اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشکده مهندسی شیمی، این افتخار را دارم که شما را برای ورود به جامعه علمی این دانشکده دعوت نموده و در کسب علوم مهندسی شیمی در سطوح عالی و بین المللی تشویق نمایم. ضمن خوش آمد گویی مجدد بازدید کنندگان به وب سایت دانشکده مهندسی شیمی، شما را به جستجو و بررسی جزئیات و مزایای این دانشکده دعوت می‌نمایم.


شورای ارزیابی و بهینه‌سازی

شورای ارزیابی و بهینه­‌سازی دانشکده مهندسی شیمی کار خود را بطور مستقل از سال 1390 آغاز کرد. از وظايف اصلي اين شورا جمع‌آوری و ارزيابی اطلاعات، تحليل و ارائه راهكارهای بهبود و گزارش آن به مسؤولين دانشكده (رئيس، معاونين، مديران گروه‌­ها) به منظور سياست‌گذاری، برنامه­‌ريزی و اجرای صحيح فعاليت­‌های دانشكده می‌باشد. نمودار ذیل وظایف این شورا و تفکیک آن از وظایف دانشکده را نشان می‌­دهد.

وظایف دانشکده
  1. سیاست‌گذاری توسط ریاست دانشکده و تصویب آن در مجمع دانشکده
  2. تعیین شاخص‌های مورد مطالعه و اولویت آنها
  3. برنامه‌ریزی و اجرا در گروه‌ها و واحدهای مربوطه
  4. گزارش عملکرد سالانه به شورا
وظایف شورا
  1. ارزیابی و تحلیل عملکرد واحدها و مقایسه وضعیت موجود با دانشگاه‌های مرجع و مطرح دنیا
  2. ارائه راهکارهایی برای بهبود عملکرد وضعیت موجود و نحوه اجرای آن در واحدهای مربوطه
  3. گزارش به ریاست برای تعالی سیاست‌ها و برنامه‌ها
شورای ایمنی

ایمنی به صورت حفاظت انسان و ارتقاء کارآیی او و پیشگیری از صدمه دیدن انسان تعریف می‌شود. از این‌ رو آزمایشگاه‌ها به عنوان یکی از مهمترین اماکن در مراکز پژوهشی، به دلیل تنوع بسیار زیاد تحقیقات، کاربرد وسیع مواد شیمیایی و تجهیزات در معرض استرس و مخاطرات متفاوتی قرار می‌گیرند. بنابراین حفظ ایمنی کارکنان و پژوهشگران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. هدف از اجرای مقررات ایمنی و دستورالعمل‌های مربوطه، فراهم آوردن محیط سالم است به نحوی که پژوهشگران بدون دغدغه خاطر و نگرانی به انجام تحقیقات مورد نظر بپردازند. باتوجه به اهمیت موضوع ایمنی، دانشگاه تربیت مدرس درجهت ارتقاء سطح ایمنی ،بهداشت و محیط‌ زیست در آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و تحقیقات میدانی خود به تشکیل کمیته‌‌های ایمنی، بهداشت و محیط زیست در سطح دانشگاه و دانشکده‌ها با هدف پيشگيري و به حداقل رساندن عوامل حادثه ساز و آثار سوء زيست محيطی اقدام نموده است.


هیئت رئیسه دانشکده
رئیس دانشکده

رامین کریم زاده

رئیس دانشکده
سیدمرتضی ضمیر

سیدمرتضی ضمیر

معاون پژوهشی و فناوری
سمیه قاسمی راد

سمیه قاسمی راد

معاون آموزشی

ساختار سازمانی