متن کامل خبر


 
دکتر فلاح‌رفیع در همایش ملّی منشاء حیات: پرتوافکنی بر سؤال از منشأ انسان و جایگاه علم،فلسفه و دین

خلاصه خبر: رسالت اصلی دین پرداختن به مسائلی است که ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم به سعادت این جهانی و ابدی انسان داردو اگرچه در زمینه منشأ حیات نیز مطالبی در قرآن آمده است اما همه ناظر به ساحت تربیتی در رشد و کمال انسان بوده است.

اولین همایش ملّی منشاء حیات، دیدگاههای علمی – فلسفی توسط فرهنگستان علوم ، گروه علوم پایه ، شاخه زیست شناسی ، دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن علمی مهندسی حیات در روز چهارشنبه مورخ 22 خرداد ماه 1398 با سخنرانی اساتید مدعو؛ دکتر رضا داوری اردکانی (رئیس فرهنگستان علوم ) ، دکتر مهدی گلشنی ( عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی )، دکتر ابوالفضل درویزه ( استاد ممتاز دانشگاه گیلان ) حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر فلاح رفیع (عضو هیأت علمی گروه فلسفه و حکمت دانشگاه تربیت مدرس) ، در سالن همایش مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

                     

دکتر فلاح رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت‌مدرس ضمن تفکیک سوألات چهارگانه در زمینه منشأ عالم، حیات، موجودات و منشأ انسان به این بحث اشاره کردند که ما در موضوع منشأ حیات با سوالاتی مواجه هستیم که با سوالات از مبدأ حیات متفاوت است. وی سپس با بیان رسالت‌های اصلی منابع پاسخگو به سوالات مطرح در زمینه منشأ حیات و مبدأ حیات به تبیین بحث پرداختند.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس در بخشی از سخنان خود به اعترافات پژوهشگران معاصر اشاره کردند و گفتند منشأ حیات موضوعی است که علم معاصر نیز امروزه با احتیاط کامل وارد بحث از آن شده است و قطعیت‌های سابق را کنار گذاشته‌اند.

                     

ایشان ضمن بیان شواهد متعدد به رسالت فلسفه و دین در این زمینه پرداختند و رسالت هر یک را در زمینه تبیین منشأ و مبدأ حیات افزودند: رسالت اصلی دین پرداختن به مسائلی است که ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم به سعادت این جهانی و ابدی انسان داردو اگرچه در زمینه منشأ حیات نیز مطالبی در قرآن آمده است اما همه ناظر به ساحت تربیتی در رشد و کمال انسان بوده است.


22 خرداد 1398 / تعداد نمایش : 1063