ارتباط سرطان سینه و بیماری‌های دندان و لثه

خلاصه خبر: مطالعه جدید که نتایج آن اخیرا در مجله Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention منتشر شده نشان داده است در زنانی که بیماری‌های دندان و لثه دارند احتمال بروز سرطان سینه بیشتر است. این آمار بخصوص در زنان سیگاری باز هم بیشتر می‌شود.

مطالعه جدید که نتایج آن اخیرا در مجله Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention منتشر شده نشان داده است در زنانی که بیماری‌های دندان و لثه دارند احتمال بروز سرطان سینه بیشتر است. این آمار بخصوص در زنان سیگاری باز هم بیشتر می‌شود.
بیماری‌های بافت اطراف دندان یا Periodontal disease موجب التهاب لثه شده و می‌توانند در نهایت موجب درگیر شدن استخوان اطراف دندان و لقی و از دست دادن دندان گردند. مطالعات قبل ارتباط بین بیماری‌های لثه یا پری اودنتال با بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان‌های دهان، مری، سر و گردن، پانکراس و ریه را نشان داده است و دانشمندان علت عمده این ارتباط را التهاب بوجود آمده می‌دانند.

عللی که می‌توانند احتمال بیماری‌های لثه را افزایش دهند، داشتن زمینه ژنتیکی، تغییرات هورمونی در دختران و زنان، مصرف سیگار، دیابت، شیمی درمانی و خشکی دهان است. مسواک زدن و نخ کشیدن دندان‌ها می‌تواند بطرز محسوسی احتمال عفونت و التهاب لثه را کم کند.

حالا محققان دانشگاه بوفالو با بررسی بیش از 73 هزار زن در سنین بعد از یائسگی و به مدت هفت سال متوجه شدند که وجود التهاب لثه می‌تواند احتمال بروز سرطان سینه در این زنان را 14 درصد افزایش دهد. حال اگر این زنان سیگار هم بکشند احتمال سرطان سینه در آنها 32 درصد افزایش می‌یابد. محققان متوجه شده‌اند باکتری‌هایی که در دهان افراد سیگاری وجود دارد با باکتری‌های دیگر افراد متفاوت است. آن‌ها می‌گونید این باکتری‌ها می‌توانند به چریان خون راه یافته و احتمال بروز سرطان سینه را افزایش دهند.  


17 مهر 1396 / تعداد نمایش : 2581