نشست معاونان و مديران بين‌الملل دانشگاه‌های منتخب كشور برگزار شد

خلاصه خبر: نشست معاونان و مديران بين‌الملل دانشگاه‌های منتخب كشور، بيست و پنجم آذر ماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست رییس دانشگاه در سخنانی این جلسه را در جهت تعامل بیشتر در راستای ایجاد حركت فراگیر و موثر در حوزه فعالیت های بین الملل دانشگاههای بزرگ عنوان كرد و گفت: در راستای تشكیل گروه دانشگاههای برتر و بزرگ كشور و جلسات برگزار شده این گروه،‌ یك تصمیم همفكری و همكاری جمعی، هدفمند و اثرگذار در سیاست های آموزش عالی پیش بینی شده كه از سوی این گروه اتخاذ گردد و در مراحل مدیریتی، قانونی و اجرایی كشور برای آنها بسترسازی شود.
دکتر احمدی خاطر نشان كرد: یكی از موارد مهم و اثرگذار در شرایط حال كشور و در دوره پسا تحریم، توسعه روابط بین الملل است و امیدوارم این نشست بتواند جبهه های مهم و استراتژیك را در مسیر توسعه روابط بین الملل باز كند و از بعد سیاسی و مدیریتی نیز پشتیبانی لازم برای برنامه های بین المللی صورت گیرد.
وی در پایان با بیان اینكه تعالی دانشگاه در گرو تعاملات بین المللی است یادآور شد: منافع ملی ایجاب می كند كه همه دست در دست هم، راه پیشرفت ایران را فراهم كنیم كه یكی از محورهای مهم این كار، ‌ارتقای كیفیت و تعالی سازمانی آموزش عالی است كه منوط به بین المللی شدن دانشگاههاست و امیدواریم این نشست بر روال های بروكراتیك دانشگاه ها اثرگذار باشد و باید نظم آكادمیك علمی و استانداردی حاكم باشد تا بتوانیم در عرصه جهانی حضور جدی و اثرگذار داشته باشیم.
در ادامه دكتر خاجی مدیر دفتر همكاری های علمی و بین المللی دانشگاه در سخنانی با اشاره به همكاری های علمی و بین المللی میان دانشگاههای ایران با دانشگاههای كشورهای هدف اظهار داشت: كشورهای هدف به دو گروه راهبردی و گروه حوزه نفوذ تقسیم می شوند؛ كشورهای گروه راهبردی شامل كشورهایی هستند كه بر اساس عدم دشمنی باز،‌ عدم حساسیت داخلی، سطح بالای تكنولوژی، كیفیت دانشگاه و آمادگی انتقال فناوری با آنان ارتباط برقرار می كنیم همانند آلمان، ‌اتریش، ‌ایتالیا، چین و روسیه.
وی ادامه داد: كشورهای حوزه نفوذ نیز شامل كشورهایی هستند كه بر مبنای توجه به امنیت ملی، ‌امكان انتقال دانش و توسعه و دیپلماسی علمی- فناوری در دستور كار همكاری قرار دارند مانند تاجیكستان، افغانستان، عراق، ‌لبنان،سوریه، تونس و الجزایر كه در این حوزه بیشتر سرویس دهنده هستیم و در جهت جذب دانشجو، انتقال دانش و تكنولوژی، ‌اعطای بورس و فرصت مطالعاتی، اعزام اساتید جهت تدریس و برگزاری دوره های آموزشی و برگزاری دوره آموزشی و تحقیقاتی برای اساتید فعالیت خواهیم كرد.
مدیر دفتر همكاری های علمی و بین المللی افزود: در ارتباط با كشورهای گروه راهبردی نیز ما به دنبال تبادل استاد و دانشجو برای دوره های كوتاه مدت آموزشی و پژوهشی،‌ برگزاری كنفرانس ها و كارگاه های بین المللی مشترك، انتقال فناوری و دانش به داخل كشور و بومی سازی آن و انجام پروژه های مشترك دانش بنیان هستیم.
دكتر خاجی جذب متخصصان ایرانی خارج از كشور جهت همكاری،‌ گسترش كرسی های زبان فارسی، ایران شناسی و اسلام شناسی، ‌بین المللی سازی نظام اموزش عالی كشور در توسعه همكاری های علمی و بین المللی،‌ حضور در سازمان های بین المللی علمی، فرهنگی، تخصصی و فناوری،‌ ارتقای رتبه دانشگاههای كشور در سطح جهان اسلام و عرصه بین المللی و كسب رتبه اول در سطح منطقه ای را از جمله فعالیت های بین المللی در قالب سیاست های كلان و استراتژیك كشور عنوان كرد كه با اسناد بالادستی نیز مطابقت می كند.
وی در ادامه با اشاره به ملزومات انجام فعالیت های علمی،‌ بین المللی دانشگاههای كشور خاطر نشان كرد: فراهم آوردن زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری،‌ استفاده از فرصت های استراتژیك و گذرا و اطلاع رسانی مناسب رویدادها از سوی وزارت علوم و ایجاد انگیزه در دانشگاهها و سیاست تشویقی برای انجام فعالیت های بین المللی از جمله این ملزومات است.
وی تصریح كرد:‌ درخواست هماهنگ دانشگاهها در خصوص برطرف كردن موانع یا اصلاح رویه ها در توسعه و پیشبرد آسان تر فعالیت های بین المللی موثر است.در این راستا تجدید نظر در خصوص صدور روادید نوع E برای اعضای هیات علمی، محققان و دانشجویان كه برای دوره های فرصت مطالعاتی به دانشگاههای ایران سفر می كنند بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: وجود اراده لازم برای پیگیری صدرو مجوز برای برگزاری دوره های آموزشی بین المللی به زبان انگلیسی و تسهیل روند صدور مجوز برای برگزاری دوره های مشترك آموزشی و تعامل مستقیم برخی از دانشگاهها با وزرات امور خارجه از جمله فعالیت هایی است كه در راستای بهبود ارتباطات بین المللی دانشگاه می تواند صورت گیرد.
وی در پایان تاكید كرد: پیگیری های رسمی در اجرایی شدن فعالیت های علمی و بین المللی از سوی وزرات علوم و وزارت امور خارجه می تواند منجر به نتیجه بخش شدن فعالیت ها گردد.
در ادامه معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص بررسی چالشهای موجود در اجرای همكاریهای علمی- بین المللی و ارائه راهكارهای لازم برای افزایش این همكاری ها پرداختند.


29 آذر 1394 / تعداد نمایش : 2756

اخبار

access deny [505]