بررسی ظهور و بروز جنبش دانشجویی در دانشگاه

خلاصه خبر: مراسم بزرگداشت روز دانشجو پانزدهم آذرماه با برگزاري سخنراني عليرضا زاكاني در سالن شهید مطهری دانشگاه گرامی داشته شد.

مراسم بزرگداشت روز دانشجو پانزدهم آذرماه با برگزاري سخنراني عليرضا زاكاني در سالن شهید مطهری دانشگاه گرامی داشته شد.

در مراسمی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه در سالن اجتماعات استاد مطهري برگزار شد، علیرضا زاكاني نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی با اشاره به سالروز ۱۶ آذر (روز دانشجو) اظهار داشت: جنبش دانشجویی نقش اساسی و ویژه‌ای را از گذشته تا امروز ایفا کرده است.
وی ادامه داد: برخی معتقدند که با ظهور و بروز جنبش دانشجویی در ایران و رنگ و لعاب مارکسیستی آن در انتهای دهه ۲۰ ما شرایط را به سمت غلبه جریان ملی گرا داشتیم. دهه ۴۰ مصادف شد با انقلاب اسلامی و غلبه با جریان مذهبی و متاثر از انقلاب حضرت امام بود.
زاکانی تصریح کرد: به رغم همه سلایق مختلف، شرایط به نحوی رقم خورد که ماحصل آن جنبش دانشجویی توانست خدمات شایسته ای را به نظام و انقلاب اسلامی انجام دهد، اما تجربه‌های تلخی را در گذشته داشتیم که حداقل دو تجربه آن را اعلام می‌کنم.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بخش اول از تجربه تلخ گذشته نسبتی بود که گروه‌های سیاسی بیرون با جریانات دانشجویی می‌بستند و جبران کاستی‌ها و خلاهای خود را از طریق جنبش دانشجویی جبران می‌کردند تا به انجام برسانند. در گذشته شاهد بودید که جریان‌های سیاسی به جریانات دانشجویی نگاه ابزاری داشتند و این را بزرگ‌ترین توهین به جریان دانشجویی می‌دانم و می‌بینم.

 

 

 

 

 

 

 

 

وی تاکید کرد: آن چیزی که مانع از چنین چنگ اندازی خواهد شد بیشتر از هر چیز خود دانشجوست.
زاکانی افزود: سخت‌ترین این شرایط شاید در انتهای دهه ۷۰ رقم خورد و خود سبب شد که ما آسیب جدیدی را در جریان دانشجویی داشته باشیم و آن هم رخوت و سرشکستی و نوعی افول جریانات دانشگاهی در دهه ۸۰ بود؛ در گذشته شاهد چنین سرنوشتی در قبال جریان دانشجویی بودیم و به عنوان یک آفت می‌توان از آن یاد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: آفت دومی که به جان جریان دانشجویی افتاد این بود که این جریان از مسیر درست خود جدا و تحت تاثیر القائاتی قرار گرفت که از درون علیه ویژگی‌های خاص خود عمل کنند. شاهد مثال این بخش هم مربوط به ابتدای دهه ۷۰ است که اتفاقاتی در برخی از تشکل‌های دانشجویی افتاد که ماحصل آن ایجاد انشقاق در درون آن تشکل‌های دانشجویی در وهله نخست و در گام بعدی ایجاد شرایط دگردیسی در آن تشکل شده تا جایی که امروز سردمداران آن بر علیه منافغ ملی و داشته‌های ملت خودشان ایستادگی می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: معتقدیم باید جنبش دانشجویی از جریانات و گروه‌های سیاسی فاصله معناداری داشته باشد نه آنکه در دست آن‌ها قرار گیرد. این جریان باید خود را مصونیت ببخشد- از بعد معرفت اندوزی و عمق بخشی- تا در تلاطم افکار مختلف تحت تاثیر قرار نگیرد و باید استقلال خود را حفظ کند تا بتوان با فاصله‌ای که نسبت به مسئولین دارند ‌‌نهایت اثرگذاری بر مسئولین را داشته باشند.
وی بیان کرد: تشکل‌های باید بین خود و عناصر فعال دانشجویی پیوستگی بهتری ایجاد کنند و هر جا این اتفاق افتاد اثر بهتری را شاهد هستیم. باید تشکل‌ها به جای نفی یکدیگر به همفکری و همیاری و تعامل با یکدیگر بپردازند، تشکل‌های دانشجویی وام دار جریانات و مجموعه دانشگاه‌ها هستند و باید خود را وقف این مجموعه‌ها کنند.
زاکانی تصریح کرد: امروز یکی از کارویژه‌های جریانات دانشجویی آن است که ارتباط عمیقی را با مجموعه‌های جوان دانشجو پیدا کند و این پیوستگی عمق یابی را آن گونه گسترش دهد که از یک عقبه بالای همفکری دانشجو برخوردار باشد. نماینده مردم تهران در مجلس پس از ذکر این مقدمه به سوالات دانشجویان پاسخ داد


17 آذر 1394 / تعداد نمایش : 1482

اخبار

access deny [505]