اتكاي اقتصاد به نفت، تعدد مراجع اثرگذار، سياست زدگي و عوام زدگي مديران از اهم موانع رشد و پيشرفت اقتصاد اسلامي است

خلاصه خبر: نهمین همایش دوسالانه اقتصاد اسلامی چهارم آذر ماه با حضور متخصصان و صاحبنظران علم اقتصاد در سالن اجتماعات جابربن حیان دانشگاه برگزار شد.

نهمین همایش دوسالانه اقتصاد اسلامی چهارم آذر ماه با حضور متخصصان و صاحبنظران علم اقتصاد در سالن اجتماعات جابربن حیان دانشگاه برگزار شد.

در ابتداي اين همايش دكتر احمدي رييس دانشگاه ضمن خوشامدگويي به حاضران اظهار داشت: تاكنون 17 نشست تخصصي و 9 همايش اقتصاد اسلامي از سوي پژوهشكده اقتصاد در دانشگاه برگزار شده است كه تمامي اين همايش ها بايد به مباني قابل جمع بندي براي راه حل هاي اقتصادي كشور با الهام از آموزه هاي ارزشمند اسلام منجر شود كه اين كار سختي است، زيرا معمولا در اين نشست ها بررسي و اظهار نظر انجام مي شود، اما تمركز بر همگرايي آرا كمتر صورت مي گيرد و شما عزيزان و متفكران اقتصادي بايد به يك همگرايي در اين موضوع حداقل در بعد نظري و نظريه پردازي برسيد.
وي افزود: رسالت ما دانشگاهيان است كه به اين مسائل اقتصادي فارغ از مسائل سياسي و اجتماعي و به صورت علمي توجه كنيم و به مباني مشتركي دست يابيم .
وي با بيان اين سوال كه آيا اقتصاد يك مكتب است يا علم تصريح كرد: اگر پاسخ اين سوال علم باشد پس بايد به تكميل اين علم بپردازيم و از آرمان گرايي هاي بي حاصل دست برداريم اگر هم مكتب باشد كه بايد آن را در جامعه پياده كنيم. اگر از راه بشري به اين مسائل بپردازيم يك علمي است كه تكامل پيدا مي كند و به جايي مي رسد كه در پيشرفت تمدن بشري به نتايج ارزشمندي خواهد رسيد كه از پيش توسط مكاتب الهي قابل معرفي و پيشگويي بود.

وي تصريح كرد: در رتبه بندي اقتصاد اسلامي، كشور دانمارك در رتبه اول قرار دارد و اين يعني با واقع بيني به يك جامعيتي رسيدند كه نيازهاي بشري و ساز و كارهاي اقتصادي را درك كردند و با كشف اهرم هاي اقتصادي، به پيشرفت دانش اقتصادي دست يافتند.
رييس دانشگاه افزود: ما بايد ببينيم آيا مي خواهيم منتظر باشيم تا تكامل علم اقتصاد به نهايت خود برسد و همگرا با آموزه هاي پيامبر و ائمه اطهار شود و يا اينكه از اين آموزه ها سريع تر استفاده نماييم و به نقطه مطلوب برسيم.
وي با اشاره به اهميت سرمايه هاي انساني در پيشبرد اقتصاد كشور خاطر نشان كرد:‌ ما با استفاده از اين سرمايه ها و راهنمايي دانشمندان اقتصادي كشور مي توانيم اقتصاد كشور را شكوفا كنيم و با بهره گيري از مكتب مردم سالاري ديني كه ابداع اسلام شيعي و متكي بر رهنمودهاي ائمه اطهار است در اين راه قدم برداريم و اين سرمايه هاي عظيم را با سهل انگاري خرج نكنيم .
وي طوفان هاي اقتصادي جهان، تحريم هاي كشور، ‌اتكاي اقتصاد به نفت، تعدد مراجع اثرگذار در علم اقتصاد و سياست زدگي و عوام زدگي مديران را از اهم موانع كشور در رشد و پيشرفت اقتصاد اسلامي عنوان كرد.

 

 


7 آذر 1394 / تعداد نمایش : 1449

اخبار

access deny [505]