برای ارتقای جایگاه علمی کشور به ظرفیت‌سازی، نهادسازی و جریان سازی نیازمندیم

خلاصه خبر: برای ارتقای جایگاه ایران در تولیدات علمی و فعالیت های نوآورانه؛ به ظرفیت‌سازی، نهادسازی و جریان سازی نیازمندیم.

 

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه:

برای ارتقای جایگاه ایران در تولیدات علمی و فعالیت های نوآورانه؛ به ظرفیت‌سازی، نهادسازی و جریان سازی نیازمندیم.

 

 

دکتر فتح الهی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در یازدهمین سمینار سالانه الکتروشیمی ایران با بیان این مطلب، به بررسی جایگاه ایران در تولید علم (research output) و اختراعات (innovation) پرداخت و اظهار داشت: ایران همواره در تولید علمی در بین 25 کشور اول دنیا قرار دارد. بر اساس آمارهای منتشر‌شده، آمریکا، چین، انگلیس، آلمان و ژاپن در ابتدای این فهرست قرار دارند و رتبه ایران 22 است. البته ایران در سال 2014 و 2013 جایگاه بهتری در این فهرست داشت، اما هنوز نیز وضع تولید علمی ایران بهتر از سایر کشورهای خاورمیانه است.
وي در ادامه تأکید کرد: باید ریشه‌یابی صورت گیرد که چرا شیب تولید علمی ایران کند شده است، همچنین باید بررسی کرد که کشورهای موفق چه برنامه‌هایی را برای افزیش تولید علمی و اختراعات اجرایی کرده‌اند که توانستند همواره پیشتاز باشند، زیرا پژوهش کرسی‌های دانشگاهی یک وظیفه است و باید به دانشگاه‌‌پژوهی توجه ویژه داشت. افزون بر آن باید به این مسئله نیز توجه داشت که در کنار افزایش تحقیقات نوآورانه، کیفیت نیز افزایش یابد.
وي افزود: با توجه به فرمایش‌های مقام معظم رهبری مبنی بر نقش دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن و جامعه آرمانی اسلامی، باید بررسی کرد که دانشگاه‌ها چه نقشی در این زمینه داشته‌اند.
فتح‌الهی تصريح كرد: در زمینه اینوویشن (نوآوری)، سه یا چهار دانشگاه ایران نسبت به سایر دانشگاه‌ها کارآمد‌تر عمل کرده‌اند، در مجموع رتبه اینوویشن ایران از رتبه تولید علمی بهتر است، اما به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم و نهادسازی مناسب، از این میزان اینوویشن استفاده بهینه نمی‌شود؛ در نتیجه نیاز به ظرفیت‌سازی، نهادسازی و جریان سازی وجود دارد.
گفتنی است یازدهمین سمینار سالانه الکتروشیمی ایران 27 و 28 آبان ماه در سالن جابربن حيان دانشگاه برگزار شد.

 


30 آبان 1394 / تعداد نمایش : 1528

اخبار

access deny [505]