بررسي همکاری های علمی و پژوهشی با اتحادیه اروپا

خلاصه خبر: در نشست شورای دانشگاه بیست و هفتم اردیبهشت ماه ، همکاری های علمی و پژوهشی با اتحادیه اروپا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در نشست شورای دانشگاه بیست و هفتم اردیبهشت ماه ، همکاری های علمی و پژوهشی با اتحادیه اروپا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این نشست گزارش تجربه همکاری علمی و پژوهشی با اتحادیه اروپا از سوی دكتر حسینخانی مطرح شد.
وی اظهار داشت: نشست نمایندگان كمیسیون علمی اتحادیه اروپا در ایران بیست و هفتم بهمن ماه سال 94 در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد و در این نشست قابلیت های پژوهشی اتحادیه اروپا جهت همكاری های بین المللی معرفی شد.
در این جلسه كه نمایندگانی از اكثر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی حضور داشتند،‌ نمایندگان اتحادیه اروپا قابلیت های ارائه شده جدید این اتحادیه را برای همكاری های علمی و فناوری به كشورهای دیگر خارج از اتحادیه اروپا تشریح كردند.
وی افزود: بر اساس تصمیم اتحادیه اروپا درسال 2013 به منظور توسعه همكاری های بین المللی اتحادیه اروپا و كشورهای خارج از آن چندین برنامه علمی و تحقیقاتی به تصویب رسیده است كه یكی از مهمترین این برنامه ها، برنامه HORIZON 2020 می باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه تاكید كرد : این یك برنامه طی سال های 2014 تا 2020 می باشد كه میزان اعتبار آن 80 بیلیون یورو است. بر اساس این برنامه اتحادیه اروپا از پروژه های بین المللی بین كشورهای اتحادیه اروپا و كشورهای خارج از اتحادیه حمایت می كند. شرط یك برنامه، داشتن یك همكار خارج از اتحادیه اروپا است و افزایش تعداد همكاران، شانس موفقیت پروژه را افزایش می دهد.
دكتر حسینخانی شناسایی همكاران داخل و خارج از اتحادیه اروپا، تشكیل یك كنسرسیوم بین المللی از دانشگاههای مشاركت كننده، ‌ثبت كنسرسیوم در سایت كمیسیون اروپا، تایید كنسرسیوم و دانشگاهها و مراكز شركت كننده از سوی كمیسیون اروپا، پیشنهاد پروپوزال تحقیقاتی پروژه پیشنهادی، داوری و در صورت موفقیت انعقاد قرارداد و شروع پروژه را از مراحل اجرای این برنامه عنوان كرد.
وی خاطر نشان كرد: در حال حاضر خوشبختانه دانشگاه تربیت مدرس شرایط شرکت در کنسرسیوم ها را دارد و شرایط آن پس از مکاتبات متعدد و رایزنی های انجام شده به تائید اتحادیه اروپا رسیده ودر سایت اتحادیه نیز ثبت شده است و اعضای هایت علمی می توانند از امتیاز ثبت دانشگاه در این سایت بهره مند شوند.
وی تصریح كرد: سایت اتحادیه اروپا به نشانی http://ec.europa.eu می باشد كه اعضای هیات علمی می توانند با مراجعه به این سایت از جزییات این برنامه مطلع شوند.
در ادامه اعضای شورا به بحث و تبادل نظر در خصوص همكاری در این برنامه پرداختند و آن را فرصتی برای استفاده از ظرفیت های علمی موجود كشور دانستند.


29 اردیبهشت 1395 / تعداد نمایش : 2706

اخبار

access deny [505]