برای دستیابی به دولت الکترونیک، تمام فرآیندها باید از طریق سامانه پیگیری شوند

خلاصه خبر: نشست کارگروه کارگزینی اعضای غیر هیات علمی دانشگاههای منطقه یک کشور با حضور دکتر محمد باقر شیخی مدیر کل امور اداری و پشتیبانی وزارت علوم، دکتر محمد زاده معاون پشتیبانی و منابع انسانی دانشگاه و مدیران امور اداری و روسای کارگزینی غیرهیات علمی دانشگاههای منطقه یک، بیست و سوم دیماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

نشست کارگروه کارگزینی اعضای غیر هیات علمی دانشگاههای منطقه یک کشور با حضور دکتر محمد باقر شیخی مدیر کل امور اداری و پشتیبانی وزارت علوم، دکتر محمد زاده معاون پشتیبانی و منابع انسانی دانشگاه و مدیران امور اداری و روسای کارگزینی غیرهیات علمی دانشگاههای منطقه یک، بیست و سوم دیماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد. در این نشست دکتر محمد حسین امید معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم و دبیران مناطق 8 گانه دانشگاه های کشور برای نخستین بار از طریق ویدیو کنفرانس به بیان نظرات خود پرداختند.

در ابتدای جلسه دکتر امید به ارتقاء سیستم منطقه بندی دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: در راستای ارتقاء سیستم منطقه بندی، در حال تدوین آیین نامه هایی هستیم تا جلسات مناطق در سطح معاونین و رؤسا نیز بسط داده شود.

وی در خصوص اجرای آیین نامه جدید استخدامی کارکنان دانشگاه ها گفت: این آیین نامه مورد بازنگری مجدد قرار گرفت و به دلیل وجود برخی اشکالات، اصلاحاتی انجام شد تا در نهایت برداشت های متفاوت به حداقل برسد. وضعیت جذب نیرو با در نظر گرفتن اهداف آموزش عالی و سیاست گذاری های وزرات علوم باید از سوی دانشگاه ها مورد توجه قرار گیرد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم بر لزوم ایجاد تحول در تشکیلات امور اداری تأکید کرد و افزود: برای دستیابی به جایگاه اصلی دولت الکترونیک باید تشکیلات امور اداری در دانشگاه ها و آموزش عالی تمام فرآیندهای خود را از طریق سامانه پیگیری کند تا نظام آموزش عالی با توان و سرعت بیشتری به انجام وظایف محوله بپردازد.

دکتر محمد باقر شیخی مدیر کل امور اداری و پشتیبانی وزارت علوم، ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه امور اداری در نظام آموزش عالی کشور گفت: ما در بحث امور اداری با سه اصل زیربنایی رو به رو هستیم. چابک سازی اداری، توانمندسازی اداری و سلامت اداری هرکدام از اهمیت بسیاری برخوردارند. جذب نیروی انسانی و ورود و خروج نیروها باید با کارشناسی دقیق انجام شود؛ چرا که به توانمند سازی سیستم اداری و در نهایت سلامت اداری کمک خواهد کرد. سلامت اداری یکی از موضوعات مهم کشور است که سیاست های کلی آن از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و بحث شفاف سازی در این مقوله یکی از پارامترهای اساسی است که به دستیابی سلامت اداری کمک می کند.

وی افزود: در خصوص جذب نیرو، یکی از اصول مطرح شده که ملاک دولت و سازمان مدیریت است، نسبت یک به یکی بین اعضاء هیأت علمی و غیر هیأت علمی در دانشگاه هاست که برای جذب نیروها ملاک عمل قرار می گیرد و مجوز تبدیل وضعیت استخدامی نیز به شرط رعایت این نسبت برای دانشگاه ها صادر می گردد.

در ادامه دبیر منطقه یک دانشگاه های کشور به ارائه گزارشی در خصوص جلسات کارگروه های هفت گانه پرداخت و از برگزاری کارگروه پایان خدمت و بازنشستگی با محوریت دانشگاه تهران 2 جلسه، کارگروه کارگزینی غیر هیأت علمی با محوریت دانشگاه تربیت مدرس 10جلسه، کارگروه کارگزینی هیأت علمی با محوریت دانشگاه امیرکبیر 2جلسه، کارگروه سامانه منابع انسانی و هوشمندسازی با محوریت دانشگاه صنعتی شریف 2جلسه، کارگروه بهداشت و سلامت با محوریت دانشگاه تهران 1 جلسه، کارگروه خدمات و تدارکات با محوریت دانشگاه خواجه نصیر 2 جلسه و کارگروه رفاه با محوریت دانشگاه پیام نور 1 جلسه خبر داد.

وی همچنین از فعالیت کارگروه کارگزینی رؤسای دانشگاه ها با محوریت دانشگاه الزهراء و برگزاری همایش مدیران امور اداری دانشگاه های تهران در بهمن ماه سالجاری خبر داد.

در بخش دیگری از این نشست دکتر فرزین نصیری مدیر امور اداری دانشگاه، گزارشی از عملکرد کارگروه کارگزینی غیر هیأت علمی در یکسال گذشته را که در 10 جلسه در دانشگاه تربیت مدرس تشکیل گردید، ارائه کرد.

این نشست با مذاکرات در خصوص تهیه دستور العمل نحوه احتساب مدارک تحصیلی کارکنان دانشگاه ها در کارگروه کارگزینی غیر هیأت علمی با مشارکت دبیران مناطق 9گانه ادامه یافت. مواد دستورالعمل پس از بحث و گفتگو و ارائه نظرات مخالف و موافق و دریافت پیشنهادها بررسی گردید.
 


26 دی 1394 / تعداد نمایش : 2503

اخبار

access deny [505]