متن کامل خبر


 
نشست مشترک رییس واحد بین الملل با رایزن فرهنگی سفارت عراق

خلاصه خبر: در نشست مشترک رئیس واحد بین الملل دانشگاه با رایزن فرهنگی سفارت جمهوری عراق راه های گسترش ارتباطات آکادمیک میان دو کشور بررسی شد

در ابتدای جلسه دکتر شجاع الساداتی از دانشگاه تربیت مدرس به عنوان یکی از دانشگاه های تأثیرگذار در رشد آموزش عالی ایران نام برد و ضمن معرفی برخی امکانات، دستاوردها و توانمندی های دانشگاه در رشته های خاص بر گسترش همکاری های علمی با کشور عراق تأکید کرد و گفت: در راستای اهداف دانشگاه تمایل داریم داشته های علمی دانشگاه تربیت مدرس را در اختیار دانشجویان و اساتید عراقی قرار دهیم. به عنوان مثال دانشکده مهندسی شیمی با دانشگاه بصره جهت تأسیس رشته و تبادل اعضاء هیأت علمی فعال در زمینه مهندسی شیمی و مهندسی نفت ارتباطات خوبی آغاز کرده است.
وی به طرح راهبردی دانشگاه و اولویت بین المللی سازی اشاره کرد و افزود: بر اساس طرح تحول راهبردی دانشگاه، گسترش تعاملات بین المللی یکی از اهداف اصلی دانشگاه است و در همین راستا جذب دانشجویان خارجی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. امکان پذیرش دانشجویان عراقی از 3 طریق شامل بورسیه دانشجویان نخبه، با هزینه شخصی دانشجو یا به صورت پرداخت نیمی از هزینه ها به صورت شخصی و مابقی هزینه از طریق اعطای بورسیه، وجود دارد.
دکتر یاسر عبدالزهر رایزن فرهنگی سفارت جمهوری عراق با اشاره به حضور 4 هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه های ایران گفت: مشترکات بین دو ملت ایران و عراق، اشتراکات فرهنگی، جغرافیایی و ارزشی سبب می شود که دانشجویان عراقی برای تحصیل به ایران بیایند و با وجود اینکه در برخی موارد هزینه های تحصیل آنها در کشورهایی مثل ترکیه در مقایسه با ایران پایین تر است اما آنها به دلیل وجود همین مشترکات، دانشگاه های ایران را ترجیح می دهند.
وی اذعان کرد: دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاهی با قابلیت های علمی و امکانات بسیار است که کمتر شناخته شده و باید در راستای روابط آکادمیک بین دو کشور، تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد و در بازار رقابتی وارد شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بصره این نشست را نقطه ی آغاز همکاری های مشترک دانست و پیشنهاد ایجاد بورسیه در رشته های خاص، دعوت از مسئولین آموزش عالی عراق جهت بازدید از امکانات و آزمایشگاه های دانشگاه، برگزاری دوره های مشترک و دوره های کوتاه مدت در برخی رشته ها و ارائه تخفیف های ویژه را مطرح کرد تا ضمن معرفی دانشگاه زمینه گسترش روابط و مباحث آکادمیک بیش از پیش فراهم شود.
دکتر شجاع الساداتی با تأکید بر این مهم که دانشگاه تربیت مدرس در برخی رشته ها به لحاظ سطح علمی، وجود اساتید برجسته آن حوزه و نحوه خاص ارائه دروس، در ایران و منطقه زبانزد و نمونه است، گفت: دانشگاه تربیت مدرس به دلیل هدف ابتدایی تشکیل آن که تربیت اعضای هیأت علمی برای دانشگاه ها و ایجاد و تأسیس رشته ها و دوره های تحصیلات تکمیلی بود، شاید کمتر شناخته شده باشد اما بدون شک با گسترش روابط علمی و تبادلات آکادمیک، جایگاه خود را در این زمینه نیز ارتقاء داده و دانشجویان و دانش آموختگان عراقی خود، معرف دانشگاه تربیت مدرس خواهند شد.


20 تیر 1397 / تعداد نمایش : 2973