متن کامل خبر


 
تحقق رویای راه رفتن دوباره با طراحی روبات

خلاصه خبر: جمعی از محققان و فارغ‌التحصیلان دانشگاههای تربیت مدرس و صنعتی شریف و توانستند طی تحقیقات و فعالیت‌های سه ساله خود، رباتی را طراحی کنند که امکان راه رفتن، نشستن و برخاستن را برای افراد دچار کم توانی و ناتوانی در استفاده از اندام‌های پایین تنه ایجاد کند.

جمعی از محققان و فارغ التحصیلان دانشگاههای تربیت مدرس و صنعتی شریف و توانستند طی تحقیقات فعالیت های سه ساله خود، روباتی را طراحی کنند که امکان راه رفتن، نشستن و برخاستن را برای افراد دچار کم توانی و ناتوانی در استفاده از اندام های پایین تنه ایجاد کند.
دکتر سجاد ازگلی عضو هیات علمی دانشگاه و مدیر گروه کنترل در این پروژه اظهار داشت: اکسوپد یک روبات اسکلت خارجی پایین تنه است که قادر است وزن بیمار را تحمل کرده و به زمین انتقال دهد. این روبات بر روی لباسهای کاربر پوشیده می شود. اکسوپد از چهار موتور الکتریکی پر قدرت در مفاصل لگن و زانو بهره می برد که قادرند پاهای بیمار را با الگوهای حرکتی متناسب با شرایط بیمار و سرعت دلخواه حرکت دهند. بدین ترتیب کاربر قادر است بدون نیاز به صرف انرژی چندانی به کمک اکسوپد راه برود.
این روبات به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک می کند و می تواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود. فناوری اسکلتهای خارجی به عنوان یکی از فناوری های پیشرفته و به روز رباتیک در دنیا شناخته می شود و تاکنون شرکتهای معدودی تنها در کشورهای آمریکا، ژاپن و اسرائیل موفق به تجاری سازی آن شده اند. شرکت ایرانی دانش بنیان پداسیس متشکل از اعضای هیات علمی، پژوهشگران و مهندسانی با سابقۀ عملی در حوزه سیستمهای روباتیک کمک حرکتی و توان بخشی (مورد استفادۀ بیماران، سالمندان و افراد کم توان) موفق به ساخت روبات اسکلت خارجی پایین تنه اکسوپد (Exoped) برای راه رفتن بیماران فلج پا شده است.

تحقق رویای راه رفتن دوباره با طراحی روبات

دکتر سعید بهزادی پور عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر گروه مکانیک این پروژه در خصوص ساخت این روبات گفت: روبات اسکلت خارجی اکسوپد که روبات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار کم توانی و ناتوانی در استفاده از اندامهای پایین تنه است. روبات اسکلت خارجی اکسوپد در قالب دو نسخه درمانگاهی و نسخه شخصی ارائه می شود. نسخه درمانگاهی به همراه حامل نگهدارندۀ کاربر، کیوسک رایانه و نرم افزار ویژۀ کنترل روبات ارائه می شود. در نسخۀ درمانگاهی، کاربر زیر نظر پزشک یا کارشناس توانبخشی از دستگاه استفاده می‌کند. در نسخۀ شخصی، روبات به همراه عصا، باتریهای قابل شارژ و رایانۀ کنترل کنندۀ داخلی ارائه می شود و کاربر می تواند از آن در منزل و بیرون از خانه آزادانه استفاده کند. اکنون نسخه درمانگاهی این محصول در حال اخذ مجوزهای لازم از اداره کل تجهیزات پزشکی به منظور استفاده گسترده در درمانگاههای توانبخشی است.
گفتنی است این گروه تحقیقاتی متشکل از اعضای هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان با سابقۀ عملی در حوزه سیستم های روباتیک کمک حرکتی و توانبخشی از دانشگاههای صنعتی شریف و تربیت مدرس بوده و هم اکنون در مرکز تحقیقات فناوری های هوشمند عصبی جواد موفقیان وابسته به دانشگاه صنعتی شریف مستقر است و در حال ادامۀ فعالیت در حوزۀ روباتهای اسکلت خارجی کمک حرکتی است.


5 مرداد 1395 / تعداد نمایش : 3326