[ Print ]  [ Close ]

http://modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=7645   , 1403/02/28


بررسی ابعاد حقوقی مالکیت فکری در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه


در این کارگاه که روز دوشنبه دهم تیرماه در سالن اجتماعات باشگاه فرهنگی و اجتماعی دانشجویان برگزار شد، خانم دکتر طیبه صاحب، عضو هیات علمی گروه حقوق مالکیت فکری در ابتدا مالکیت فکری را به دو بخش عمده یعنی مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری تقسیم کرد و سپس به بیان تفاوت‌های میان این دو نوع مالکیت پرداخت.



وی با بر شمردن اختراعات، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی در زمره مصادیق مالکیت صنعتی، اظهار داشت: معیار حمایت از آثار ادبی و هنری اصالت اثر است و اصالت به این معنی است که اثر به صورت مستقیم از خالق آن ناشی شده باشد.



دکتر صاحب در ادامه با اشاره به قوانین حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان و همچنین قوانین حمایت از اختراعات و اکتشافات و قوانین مربوط به نرم‌افزارهای رایانه‌ای مصادیقی  و ضمانت‌های اجرایی این قوانین رابرای شرکت کنندگان تشریح کرد.



این عضو هیات علمی گروه مالکیت فکری ضمن اشاره به پدیدآورنده و دارنده حق یا مالک اذعان داشت که حقوق معنوی الی الابد و بصورت دائمی مختص پدید آورنده است وبه هیچ وجه قابل انتقال نیست.



وی افزود:  اصل بر این است که حقوق مادی (حق فروش و عرضه) باز هم متعلق به پدید آورنده و خالق اثر است مگر اینکه اثر در پی قرارداد، استخدام و یا سفارش تولید شده باشد.



دکتر صاحب در ادامه به برخی از مصادیق حقوق مالکیت معنوی از جمله حق اتساب اثر به پدید آورنده و حق تمامیت اثر اشاره و به تبیین آنها پرداخت.



در پایان این کارگاه مراحل ثبت اختراع در سیستمPCT بررسی و به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داده شد.



شایان ذکر است که این کارگاه در راستای طرح نگرش معاونت فرهنگی و اجتماعی و ذیل طرح تحول راهبردی دانشگاه برگزار شد.



18:17 - يکشنبه 10 تير 1397    /    شماره خبر : 7645    /    تعداد نمايش خبر : 2908