جلسه دفاع از رساله: آقای مزدا معطری، گروه مهندسی کنترل

خلاصه خبر: طراحی تخمینگر توزیعی برای شبکه‌های حسگری ناهمگون با ساختار ارتباطی تأخیردار تعویضی

• عنوان: طراحی تخمینگر توزیعی برای شبکه‌های حسگری ناهمگون با ساختار ارتباطی تأخیردار تعویضی
  • ارائه‌کننده: مزدا معطری
  • استاد راهنما: دکتر وحید جوهری مجد
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر مومنی
  • استاد ناظر داخلی دوم: دکتر ازگلی
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر خالوزاده (دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)
  • استاد ناظر خارجی دوم: دکتر پشتان (دانشگاهعلم و صنعت)
  • مکان: اتاق شورای دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
  • تاریخ: 97/06/18
  • ساعت: 16:00

چکیده: در این رساله، مساله تخمین توزیع شده بردار حالت یک سامانه هدف خطی متغیر با زمان توسط شبکه حسگرهای ناهمگون مورد توجه قرار گرفته است. در این مساله فرض شده ساختار ارتباطی بین گره‌ها در شبکه حسگری ساده و ایده‌آل نباشد. به دلیل دشواری‌هایی که در عمل برای شبکه ارتباطی وجود دارد از جمله قطع و وصل شدن ارتباط مخابراتی، خطای شبکه مخابراتی، و یا متحرک بودن حسگرها، ساختار ارتباطی شبکه تعویضی در نظر گرفته شده است. همچنین به دلیل تاخیر در مخابره ارسال و دریافت اطلاعات که امری معمول در شبکه‌ها است، ارتباط بین گره‌ها دارای تاخیر فرض شده است. بر خلاف روش‌های متمرکز، هر گره به اطلاعات تمام گره‌ها دسترسی ندارد و تنها اطلاعات همسایگان محلی خود را در اختیار دارد. برای تخمین غیرمتمرکز، هر گره اندازگیری‌های نویزی خود را از سامانه هدف انجام می‌دهد و سپس اطلاعات خود را برای همسایگان ارسال می‌کند. در هر لحظه هر یک از گره‌ها اطلاعات همسایگان خود را با تأخیر دریافت می‌کنند و تخمین توزیعی از حالت‌های سامانه هدف را محاسبه می‌نمایند. برای تخمین توزیعی بردار حالت سامانه هدف، دو رویکرد مورد بررسی قرار گرفته شده است. در رویکرد اول، گره‌ها اطلاعات مربوط به اندازگیری‌های خود را برای همسایگان ارسال می‌کنند؛ سپس تخمین توزیعی با استفاده از یک الگوریتم پیشنهادی و روابط فیلتر کالمن بدست می‌آید. اما در رویکرد دوم، هر گره بعد از استفاده از ریز فیلتر و تخمین محلی حالت‌های سامانه هدف، تخمین محلی و کواریانس خطای آن را برای همسایگان ارسال می‌کند؛ سپس با استفاده از یک الگوریتم پیشنهادی هم‌جوشی مشارکتی، تخمین توزیعی بدست می‌آید. در هر دو رویکرد اثبات می‌شود که خطای تخمین توزیعی دارای میانگین صفر است. همچنین کواریانس خطای آن محاسبه می‌گردد. در پایان برای نشان دادن کارایی روش‌های پیشنهادی، نتایج شبیه سازی ارایه شده است.
کلمات کلیدی: تخمین توزیعی، تخمین غیرمتمرکز، تخمین مشارکتی، شبکه‌های حسگر، حسگر ناهمگون، هم‌جوشی داده، ساختار تعویضی، تاخیر.

12 شهریور 1397 / تعداد نمایش : 1713