جلسه دفاع از پایان‌نامه: میلاد افراسیابی، گروه مهندسی کامپیوتر

خلاصه خبر: جلسه دفاع از پایان‌نامه با عنوان «روشی مبتنی بر ترکیب دسته‌بندهای تک کلاسی برای تشخیص ناهنجاری در شبکه‌های حسگر بی‌سیم» برگزار می‌شود

• عنوان: روشی مبتنی بر ترکیب دسته‌بندهای تک کلاسی برای تشخیص ناهنجاری در شبکه‌های حسگر بی‌سیم
  • ارائه‌کننده: میلاد افراسیابی
  • استاد راهنما: دکتر بهزاد اکبری
  • استاد ناظر خارجی: دکتر رضا مرتضوی (دانشگاه: دامغان)
  • استاد ناظر داخلی: دکتر سعید جلیلی
  • استاد مشاور: دکتر محمد صنیعی اباده
  • مکان: دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، کلاس 08/6
  • تاریخ: 1394/11/14
  • ساعت: 8-10

چکیده
شبکه حسگر بی‌سیم (WSN)، یک شبکه حسگر شامل تعدادی گره‌های حسگر و ایستگاه پایه است که برای اندازه‌گیری کمیت‌های فیزیکی یا عوامل محیطی مانند دما، رطوبت، نور، لرزش، فشار و یا حرکت، در مکان‌های مختلف کاربرد دارد. گره‌های حسگر در منابع خود مانند پهنای باند، توان پردازشی و انرژی مصرفی دارای محدودیت‌هایی هستند. این محدودیت‌ها، شبكه‌های حسگر را در برابر حملات مختلفی در معرض خطر قرار می‌دهد. از شبكه‌های حسگر بی‌سیم در كاربردهای مختلفی از قبیل ردیابی خودروها، نظارت بر محیط‌زیست، محیط‌های نظامی، دریایی و ... استفاده می‌شود. به دلیل طبیعت بحرانی کاربردهای شبکه‌های حسگر بی‌سیم، تشخیص ناهنجاری در این شبكه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. ناهنجاری در شبكه‌های حسگر بی‌سیم ممکن است به علت خرابی گره‌ها (سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری)، حملات امنیتی و یا منابع مربوط به محیط فیزیکی شبکه باشد. یكی از چالش‌های مهم در طراحی شبكه‌های حسگر بی‌سیم وجود محدودیت در مصرف انرژی گره‌ها است؛ بنابراین، هر روش امنیتی برای تشخیص ناهنجاری در این شبكه‌ها باید از دقت بالایی برخوردار بوده و در مصرف انرژی گره‌ها صرفه‌جویی كند. در این پژوهش، از یک رویکرد مبتنی بر ترکیب دسته‌بندهای تک کلاسی برای تشخیص ناهنجاری در شبكه‌های حسگر بی‌سیم ارائه می‌شود. ابتدا هر یک از دسته‌بندها با تفکیک داده‌های عادی و غیرعادی از یکدیگر، میزان دقت خود را نسبت به دیگر دسته‌بندها سنجیده و با توجه به نرخ تشخیص خود، میزان سهم خود در رأی‌گیری بین دسته‌بندها را مشخص می‌کنند؛ و در مرحله بعد میانگینی از نرخ تشخیص منتشرشده از دسته‌بندها اعلام می‌گردد تا میزان دقت روش پیشنهادی مشخص شود.
شبکه حسگر بی‌سیم، ترکیب دسته‌بندها، تشخیص ناهنجاری، حملات مسیریابی

12 بهمن 1394 / تعداد نمایش : 4119