جلسه دفاع از پایان‌نامه: مصطفی آقابابایی، گروه مهندسی سازه

خلاصه خبر: ارائه یک مدل بزرگ‌مقیاس برای تحلیل لرزه‌ای دیوارهای برشی بتن مسلح با استفاده از المان‌های فایبر و خرپایی

• عنوان: ارائه یک مدل بزرگ‌مقیاس برای تحلیل لرزه‌ای دیوارهای برشی بتن مسلح با استفاده از المان‌های فایبر و خرپایی
  • ارائه‌کننده: مصطفی آقابابایی
  • استاد راهنما: آقای دکتر مسعود سلطانی‌محمدی
  • استاد ناظر داخلی : آقای دکتر شریف شاه‌بیک
  • استاد ناظر خارجی : آقای دکتر حسن میرزابزرگ (دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)
  • مکان: سالن سمینار 1- دانشکده فنی‌ومهندسی
  • تاریخ: 1396/11/15
  • ساعت: 13:00

چکیده: با توجه به توسعه‌ی روزافزون بلندمرتبه‌سازی، استفاده از دیوارهای برشی در سازه‌های بتن مسلح امری اجتناب‌ناپذیر است. از بین روش‌های گوناگون مدل‌سازی دیوارهای برشی بتن مسلح، مدل‌هایی بیشتر موردتوجه قرار می‌گیرد که ساده و درعین‌حال دقیق باشند و بتوانند رفتارهای مهم غیرخطی و شکست‌های رایج دیوار برشی را مدل کنند. در بعضی از این روش‌ها از جمله روش‌های ریزمدل‌سازی، با توجه به تعداد بالای درجات آزادی و دستگاه معادلات بزرگ حاکم بر مسأله، زمان بسیار زیادی صرف انجام عملیات تحلیل می‌شود. در بعضی دیگر عدم توانایی مدل در بیان مقادیر لنگر، نیروی محوری و نیروی برشی به‌صورت مستقل و نیز مشکلات اینگونه المان‌ها در ارائه نحوه توزیع تنش در دیوار باعث می‌شود این نوع مدل‌سازی نیز در انجام کارهای تحقیقاتی کارآمد نباشد. هدف از پژوهش حاضر ارائه یک مدل بزرگ‌مقیاس به کمک المان فایبر است که در آن با جای‌گیری مناسب این المان‌ها و تخصیص مدل‌های رفتاری مناسب، سعی شده است پیش‌بینی نسبتا دقیقی از سختی اولیه، لحظه ترک‌خوردگی و رفتار غیرخطی دیوار به دست آید و مشخصه‌های پاسخ دیوارهای برشی تحت بارهای چرخه‌ای همچون زوال مقاومت، تنزل سختی، شکل منحنی هیسترزیس، اتلاف انرژی و رفتار باریک‌شوندگی به درستی شبیه‌سازی شوند. برای توسعه مدل و ارزیابی توانایی آن، تعدادی از پانل‌های بتن‌مسلح که نتایج آزمایشگاهی آنها موجود است موردبررسی قرار می‌گیرند. با کنار هم قرار گرفتن هر کدام از این پانل‌ها و اعمال شرایط مرزی صحیح، مدل نهایی دیوار ارائه می‌شود. مقایسه نتایج آزمایشگاهی دیوارهای مختلف با نتایج تحلیل مدل بزرگ‌مقیاس متناظر آنها تطابق نسبتا دقیقی را در پاسخ کلی دیوارها نشان می‌دهد. در انجام این پژوهش از نرم‌افزار COM3، توسعه یافته در آزمایشگاه بتن دانشگاه توکیو، استفاده شده است. در پایان با پیاده‌سازی فرضیات و روابط توسعه‌یافته در یک نرم‌افزار تجاری (SAP2000)کارایی آن برای تحلیل دیوارهای برشی بتن مسلح در نرم‌افزار مذکور سنجیده می‌شود. با استفاده از این نرم‌افزار و مدل پیشنهادی ارائه شده، مدت زمان انجام عملیات تحلیل به مقدار زیادی کاسته می‌شود، نتایج نشان از دقت قابل‌قبول مدل پيشنهادی در تخمين پاسخ دیوارها دارد.
کلمات کلیدی: دیوارهای برشی، مدل‌سازی بزرگ‌مقیاس، المان فایبر، تحلیل غیرخطی.

11 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 1760