پرورش و مدیریت طیور


 

bullet معرفی و تاریخچه گروه پرورش و تولید طیور

گروه "پرورش و مدیریت طیور" فعالیت خود را با پذیرش اولین دانشجویان کارشناسی ارشد رشته "پرورش و مدیریت تولید طیور" در مهرماه 1375 آغاز نمود. موسس رشته در کشور و اولین مدیر گروه جناب آقای دکتر شعبان رحیمی بودند. پس از آن عنوان رشته کارشناسی ارشد در فروردین 1380 به "پرورش و تولید طیور" تغییر یافت. در تیرماه 1390 رشته علوم طیور در دو مقطع دکترا و کارشناسی‌ارشد با دو گرایش "تغذیه طیور" و "فیزیولوژی طیور" مصوب شد. از مهرماه 1397 گروه پرورش و مدیریت طیور در دو مقطع کارشناسی ارشد (رشته علوم دامی با دو گرایش تغذیه طیور و فیزیولوژی طیور) و دکتری (رشته علوم دامی با دو گرایش تغذیه طیور و فیزیولوژی طیور) دانشجو می پذیرد.

bullet مدیران گروه از ابتدا تا کنون

ردیف نام ونام خانوادگی سال شروع مدیریت سال پایان مدیریت
1 دکتر شعبان رحیمی 1375 1379
2 دکتر فرید شریعتمداری 1379 1384
3 دکتر شعبان رحیمی 1384 1385
4 دکتر فرید شریعتمداری 1385 1387
5 دکتر محمد امیر کریمی ترشیزی 1387 1389
6 دکتر شعبان رحیمی 1389 1391
7 دکتر فرید شریعتمداری 1391 1396
8 دکتر محمد امیر کریمی ترشیزی 1396  

bullet اهمیت رشته و اهداف

با توجه به اهمیت غذا در زندگی انسان‌ها، تولید محصولات کشاورزی و دامی و مبارزه با قحطی و گرسنگی در راس برنامه‌ها و سیاست‌گزاری‌های مختلف جهان قرار دارد. در کشور ما به دلیل محدودیت مراتع و چرای بی-رویه دام‌ها تولید گوشت قرمز جواب‌گوی نیاز پروتئینی جامعه نمی‌باشد. لذا صنعت طیور به دلیل تولید گوشت سالم‌تر و مرغوب‌‌تر در مقایسه با گوشت قرمز و نرخ رشد مناسب تولید گوشت‌مرغ و تخم‌مرغ در سال‌های اخیر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و سرمایه‌گزاری عظیمی را به خود اختصاص داده است. لذا توجه جدی به این رشته و تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز امری اجتناب ناپذیر است. در این راه و در حال حاضر گروه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا طبق مصوبات وزارت علوم اقدام به پذیرش دانشجو مینماید.

  • دوره کارشناسی ارشد پرورش و مدیریت طیور شامل مطالعه جامع و کامل درباره طیور در زمینه‌های بیولوژی، فیزیولوژی، ژنتیک و اصلاح نژاد، تغذیه، پرورش، مدیریت، بازاریابی، تشخیص و کنترل بیماری‌ها میباشد.
  • دوره دکترا با هدف تربیت متخصصین مورد نیاز موسسات آموزشی و پژوهشی، وزارت جهاد کشاورزی، صنایع مرغداری کشور و دیگر مراکز مربوط به دانش آموختگان این رشته است.

دانش آموختگان دوره های مختلف این گروه در زمینه‌های آموزش و تحقیق در مراکز آموزشی و پژوهشی، همچنین برنامه‌ریزی و مدیریت صنایع مرتبط با صنایع طیور مهارت داشته و صاحب‌نظر هستند.